INTEGREERITUD TEHNOLOOGIAD JA KÄSITÖÖ

2016 - Kevadpidu

Tallinna Ülikooli käsitöö ja kodunduse eriala II kursuse üliõpilaste korraldatud  „Kevadpidu” oli sündmus, mis sündis vajadusest – Peoteeninduse aine nägi sarnase ürituse korraldamist ette, samas tegijate jaoks oli ainepunktidest olulisem tegemislust endile ja osalusrõõmu pakkumine külalistele.  

Lähteülesanne – korraldada üritus, kus oleks täidetud järgmised tingimused:

  • üritusel pakutakse süüa ja teenindatakse külalisi;
  • läbi on mõeldud ürituse teema ja stiil, sealhulgas dekoratsioonid, menüü, muusika ja meelelahutus/tegevus;
  • eelarve ei ole piiramatu, vaid küllaltki kitsaid piire seadev.

Idee, korraldada oma osakonna inimestele kevadpidu, tuli tegijate juurde ise. Õues võimutses juba kevad ja miks mitte korraldada midagi inimestele, kellega jagatakse aega ja ruumi väga paljudel päevadel mitme aasta jooksul.  

Peoruumiks sai mõõtmetelt ja sisustuselt tagasihoidlik auditoorium, mis tuli muuta hubaseks rootsi lauaga kohvikuks 16-le inimesele. Peo teemast lähtuvalt valiti ruumikujundusse värvikombinatsioon, mis seostus värskusega – roheline, kollane, roosa ja valge. Ka toidud püüti sobitada kevadega – rohelised taimed, rabarber, ka muidu põlatud umbrohud (nõges ja naat) leidsid oma koha toidulaual. Helitaustaks kõlas lihtne linnulaul ja meelelahutuseks ning mõttetegevuse ergutamiseks viidi laudkondadele läbi mälumäng.  

Peo ettevalmistajatele tähendas kogu üritus mitut täispikka tööpäeva täis hakkimist, vahustamist, küpsetamist, transporditöid, ruumi dekoreerimist, kõigele eelnevat planeerimist ja närveerimist. Külalistele tähendas pidu paaritunnist eemaldumist argirütmist, väikest põnevust ja lihtsalt olemist.                                                              

Loodame südamest, et külalised veetsid meeldivalt aega, 

                                                                                          II kursuse tüdrukud